Opbrengst VKC4KWF 12 december 2018

VKC4KWF 12 december 2018

Iedereen weet hoe belangrijk het is dat er zoveel mogelijk geld beschikbaar komt voor onderzoek naar kanker. Niemand moet meer doodgaan aan kanker is hierbij het uitgangspunt. Het van Kinsbergen college heeft zich wederom ingezet om een steentje bij te dragen.

De VKC4KWF actie is georganiseerd door de leerlingen van klas 3 en 4 van het vak dienstverlening en producten. Zij hebben samen met alle leerlingen van de school een geweldige prestatie neergezet.

Op dinsdagavond 11 december werd door een 80-tal leerlingen de aftrap gegeven. Zij begonnen aan een 12-uurs sponsoractie. Leerlingen en docenten zijn 12 uur lang wakker gebleven. Er was een gevarieerd programma met allerlei sport- en spelactiviteiten en zelfs een afsluitende wandeling van 7,2 km waarbij de vlag van KWF werd gedragen!

Aan het eind van de loop werd de vlag door wethouder Willem Krooneman overhandigd aan de leerlingen van de dagactiviteiten om zo de actie op 12 december voort te zetten. De dagactiviteiten bestond o.a. uit voetballen, dansen, lasergamen en kerststukjes maken waarbij ook hier de leerlingen zich hebben laten sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF.

‘s Avonds was er een fantastische dinnershow bij Gasterij de Zeuven Heuvels in Wezep. Veel ouders maakten van de gelegenheid gebruik om een hapje te eten onder het genot van livemuziek van o.a. Dirk van Coevorden, Kelly Smit en Jasper van der Deen. Daarnaast werden er lootjes verkocht voor het rad van fortuin waarbij leuke prijzen beschikbaar zijn gesteld door lokale ondernemers. Een deel van de gerechten werd door de leerlingen zelf bereid en samen met Gasterij de Zeuven Heuvels hebben de leerlingen er een geslaagde avond van gemaakt.

De totale opbrengst van het VKC4KWF actie is dan ook

€ 6.294,78