Introductie en activiteiten

Op het Van Kinsbergen college worden veel buitenschoolse activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten dragen bij aan jouw leerproces. Tijdens een schoolkamp bijvoorbeeld leer je samenwerken. Bij een excursie doe je meer kennis op over een of meerdere vakken op een andere manier dan in de klas.

Om een goede start te maken in het voortgezet onderwijs nodigen we je vóór de aanvang van het schooljaar al uit om kennis te komen maken met je coach, je groep en je nieuwe school. Zo ben je voordat je officieel gaat beginnen al een beetje gewend.

We starten het jaar met een Openings Tweedaagse. Alle klassen doen hier aan mee en voor ieder leerjaar heeft de tweedaagse een eigen doel. Voor klas 1 is het doel vooral kennis maken met elkaar en de school.

Later in het jaar volgt er nog een dag waarin we meer aandacht besteden aan een positieve groep en omgang met elkaar. Het eerste jaar wordt afgesloten met een schoolkamp.

In klas 2 zijn verschillende excursies en sluiten we af met twee activiteitendagen. Ook wordt er in klas 2 een dag besteed aan mediawijsheid.

Klas 3 gaat ieder jaar naar het buitenland. De leerlingen van klas 3 gaan ook een dag naar Keulen. Dit in het kader van geschiedenis en de kunstvakken.