Van Kinsbergen

Het Van Kinsbergen college is een van de oudste scholen in Nederland. De school is gesticht door Admiraal Van Kinsbergen in 1798.

Zijn droom was onderwijs voor iedereen beschikbaar maken. Het huidige Van Kinsbergen college deelt die droom.

Het openbare karakter van het Van Kinsbergen college maakt het mogelijk dat alle leerlingen zich welkom voelen. Het  is een school met een brede instroom en eindonderwijs op basis- en kaderberoepsgericht en mavo niveau.

De mogelijkheden binnen de school worden individueel bepaald. Sinds 2019 is het Van Kinsbergen college een officiële Kunskapsskolan partnerschool waardoor onder andere de mogelijkheid bestaat op verschillende niveaus vakken te volgen en flexibel examen af te leggen.

In deze tijd van grote scholengemeenschappen en leerpleinen kenmerkt het Van Kinsbergen college zich door kleinschaligheid en een persoonlijke benadering van de leerling. Binnen het onderwijs uit dit zich in het gepersonaliseerde leertraject, de individuele coaching en gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het leerproces.

Het Van Kinsbergen college is een school van Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio en onderdeel van de Van der Capellen Scholengemeenschap.