Ervaringen van brugklassers

Na de basisschool mocht ik naar deze school omdat ze hier mijn niveau hebben dat ik aankan. Toen ik hier voor het eerst kwam dacht ik: ‘Oh wat leuk’, het was niet spannend omdat het er gezellig uitziet en het is hier ook nog steeds leuk! Mijn droom is om op de Olympische Spelen te komen met sprinten. Dat doe ik nu ook al met mijn broertje op het voetbalveld. Mijn gymdocent zegt ook dat ik hard kan rennen! Wiskunde vind ik moeilijk, vooral als ik het thuis moet maken. Daarom is het fijn dat ik op school in de workshops hulp kan krijgen bij mijn huiswerk. Er is ook iemand die me helpt met rekenen en Engels. Dit is een precies goede school voor mij! O ja, en er wordt niet gepest, dat is fijn.

"Dit is een precies goede school voor mij! O ja, en er wordt niet gepest, dat is fijn."
Citeretse

Ik vond het moeilijk om te kiezen: mc&c of sport. Eerst heb ik mc&c gedaan, dat is met computers en camara’s. Op de foto sta ik samen met Niek. Uiteindelijk heb ik toch voor sport gekozen. Daar wil ik ook goed in worden, ik doe thuis ook aan voetbal. Toen ik bij de open dag hier kwam, was iedereen heel aardig en dat is nog steeds zo. Ik vergeet vaak dingen dus werken met een iPad is voor mij heel fijn. Op de basisschool kreeg ik geen cijfers, nu wel, dat vind ik makkelijker te overzien.

"Ik vergeet vaak dingen dus werken met een iPad is voor mij heel fijn."
Jorn

Op onze school kan je veel verschillende dingen doen, drama vind ik leuk, cijfers krijgen ook, alleen huiswerk iets minder. Omdat het een kleine school is weet je waar alles is. Ze kunnen je goed helpen met dingen waar je moeite mee hebt. Ik vind bijvoorbeeld rekenen heel moeilijk en dan helpt de leraar me. Engels is ook leuk, een andere taal en nieuwe woorden. Het valt trouwens wel mee met het huiswerk hoor!

"Omdat het een kleine school is weet je waar alles is."
Dave

Toen ik hier de eerste keer op de parkeerplaats stond, dacht ik: ‘wauw, veel kleur, wat vrolijk, wat gezellig!’. Het werken met de iPad is makkelijk en fijn. In de les hebben we leuke apps waar docenten mee werken en je kunt je werk ook gewoon inleveren via de iPad. Je moet natuurlijk wel goede wifi hebben, wij kunnen hier gelukkig altijd op internet! In de pauze praat iedereen met elkaar, er is geen verschil als je een brugger bent. Op vrijdag mag ik in de pauze een broodje gezond, vandaag dus, lekker! Het is ook fijn dat je verschillende leraren hebt, er is altijd iemand die je iets minder aardig vindt en nu wisselt het af! Maar het belangrijkst vind ik toch de goede sfeer.

"In de pauze praat iedereen met elkaar, er is geen verschil als je een brugger bent."
Aimée

Ik vond het wel heel spannend om alleen naar deze school te gaan maar ik voelde me hier gelijk fijn. Ik wilde graag een nieuwe start maken en hier voel ik me goed. Iedereen helpt elkaar en je wordt niet uitgelachen. Ik geef mijn school een 9! Sport is mijn passie. Ik turn 4 keer per week. Mijn zus heeft hier ook op school gezeten. Ik moet nu wel elke dag fietsen maar dat vind ik echt niet erg. Rekenen is wel moeilijk maar ik zie nergens echt tegenop. Er is altijd wel iemand die me helpt.

"Iedereen helpt elkaar en je wordt niet uitgelachen. Ik geef mijn school een 9!"
Demy