Ervaringen van brugklassers

Quintin:

Ik ging niet naar deze school kijken vanwege vrienden, maar om de manier van werken. Toen ik hier voor het eerst was, dacht ik: Dit wordt hem, hier kan ik wel 4 jaar overleven! Er is ook nog geen dag geweest dat ik dacht: hè, alweer school. Misschien door de afwisseling van docenten, dat maakt school 10 keer leuker! Maar ik vind de manier waarop we werken ook heel fijn, mijn coach helpt me als ik iets niet snap. Op de foto ben ik een sticker aan het maken voor mijn specialisatie MC&C. Ik heb hem uiteindelijk in rood geprint op stickerpapier. Hij hangt nu thuis op de deur van mijn kamer.

"Maar ik vind de manier waarop we werken ook heel fijn, mijn coach helpt me als ik iets niet snap."

Tess: Ik wilde graag acteren want ik vond de musical in groep 8 ook heel leuk. Ik heb nu al een script en een rol, het verhaal speelt zich af in de oorlog. Het heet: ‘de vierde toren’. Het heeft te maken met de viering van 75 jaar bevrijding dit jaar.

Danique: Ik zit al op dansen dus theater sprak me aan. Ik vind acteren leuk en wil er graag nog beter in worden. Ik speel in het toneelstuk oma Lies, zij vertelt over haar leven aan haar kleindochter en dan wordt de flashback door de theaterklas gespeeld. Hier op school moet je zelfstandig werken, maar wel met begeleiding en uitleg als je iets niet snapt, het is hier niet muf en dof maar juist kleurrijk!

"Ik wilde graag acteren want ik vond de musical in groep 8 ook heel leuk"

Sanne: Sport is leuk. Ik rijd paard in ‘t Harde, het liefst op Miranda een bruine merrie, ze is heel ondeugend. Deze school lijkt op mijn basisschool, niet zo druk. Mijn hoofd wordt heel vol als er te veel mensen zijn.

Shannen: In de sportklas doen we andere dingen dan bij LO, vandaag deden we freerunnen en eerst durfde ik de salto niet meer maar uiteindelijk heb ik hem toch gedaan.

Anna: Fijn vind ik hier dat ik zelf de workshop kan kiezen, dat al mijn schoolwerk op school af is, dat er geen lesuitval is en dat de tijden iedere dag hetzelfde zijn. Ik voel me hier gewoon prettig en op mijn gemak. Coachtijd helpt daarbij wel, je kan het ook altijd bespreken als je ergens mee zit.

"In de sportklas doen we andere dingen dan bij LO"

Marijn: Deze foto is van O&O, dat is voor havo/vwo: onderzoeken en ontwerpen. Het is het leukste vak waar je iets van kan leren. Talen vind ik moeilijker, daarom heb ik ook RT daarvoor. Misschien krijg ik een dyslexieverklaring. Ze steken er echt moeite in om me te helpen, dat is prettig.

Naut: Ik wil later bij de politie, daar moet ik wel havo voor hebben. De eerste paar weken moest ik wennen aan zelf plannen, maar tijdens coachtijd en de stamgroep legt mijn coach alles uit. Mijn ouders kijken in de portal mee naar mijn resultaten en als ik iets niet snap dan helpen ze me. Kinderen pesten hier niet, je komt voor elkaar op.

"Talen vind ik moeilijker, daarom heb ik ook RT daarvoor"

Thijs: Ik ben naar alle open dagen geweest, maar deze school was het leukst en het rustigst. Docenten zijn aardig en ze hebben veel geduld. Je maakt snel nieuwe vrienden omdat je elkaar overal door de school ontmoet. De workshop is handig, als je je tijd goed besteedt, hoef je niet veel meer te doen. O&O is leuk en geschiedenis en sport, maar het leukst is lol maken met je vrienden.

Sven: Het grootste verschil met de basisschool is dat je meer schoolwerk hebt en andere vakken en workshops en stamgroep. Op de basisschool had ik iedere 2 maanden een 10-minutengesprek en hier heb je iedere week coachtijd. Dat helpt met doelen maken en doelen die je hebt gesteld uitvoeren. Ik doen havo, dat is wit, alle niveaus hebben een kleur.

"Ik doe havo, dat is wit, alle niveaus hebben een kleur."