Ervaringen van brugklassers

Roan: Ik hang op elke basisschool omdat ik op de poster voor het Open Huis sta. Ik vond het superleuk om te doen en krijg ook veel leuke reacties. Wat ik fijn vind aan deze school? Nou, alles is digitaal dus ik heb geen zware rugzak. En de docenten zijn heel aardig. In de stamgroep leer je zelf inplannen en daarna heb je leeractiviteiten zoals bijvoorbeeld nask, dan ga je proefjes doen enzo. Je kan een workshop kiezen waar je mag samenwerken. Dat kan in de talenzone of themazone maar je kan ook kiezen voor het Van Kinsbergenplein, daar kan je stil aan het werk met je werkdoelen.

"Nou, alles is digitaal dus ik heb geen zware rugzak."

Michelle: Op de website leek deze school het leukst. Frans is wel lastig omdat het nieuw is maar de leerkracht is heel leuk en legt goed uit. Dat is hier zo fijn; je wordt goed geholpen als het niet lukt. Thuis kan ik me niet zo goed concentreren dus het is fijn dat ik mijn schoolwerk op school af kan maken.

Caitlin: De sportklas is gaaf! Je doet dan allemaal dingen die je normaal niet bij gym doet zoals waterskiën en mountainbiken en freerunning. Ik zag er wel tegenop naar het voortgezet te gaan, ik dacht dat ik dat inplannen niet zou kunnen maar het is juist fijn! Als je iets niet goed snapt, kan je het gewoon nog een keer inplannen!

 

"ik dacht dat ik dat inplannen niet zou kunnen maar het is juist fijn!"

Baraa: Ik wil later advocaat worden en op deze school kan ik naar een hoger niveau als ik het goed doe. Ik zit nu op basis in een kleine groep, dat is fijn want dan heb ik meer uitleg. Mijn coach zegt dat het zo goed gaat dat ik volgend jaar misschien wel naar een hoger niveau kan. Ik doe nu wiskunde en Engels al op mavo-niveau en m&m op kader. Biologie wil ik ook op mavo gaan doen. Mijn leukste vak is wiskunde, daar leer je veel van rekenen en dat heb je nodig in het echte leven, dat zegt mijn vader ook vaak!

"Op deze school kan ik naar een hoger niveau als ik het goed doe."

Rohan: Ik kreeg een mavo/havo-advies van mijn basisschool en ik had laatst een toets voor Engels op vwo-niveau gehaald. In de portal op je iPad kan je dat zien aan de feedback van de leraar en de kleur onder het vinkje bij je resultaten. Alle niveaus hebben een kleur. Mavo is rood en havo wit en vwo blauw. Ik had dus een vinkje op blauw!

Toen ik hier kwam vond ik de klimwand heel leuk en MC&C (media, cultuur en communicatie) leek me interessant. Dat heb ik ook gekozen als specialisatie. Ik mocht hier zelf kiezen of ik photoshop of stickers maken wilde doen. Op de foto zie je de sticker die ik gemaakt heb!

"Alle niveaus hebben een kleur."

Op onze school organiseren ze ieder jaar het VKC4KWF. Dan laten alle leerlingen zich sponsoren en gaat het geld naar het KWF. In juni doet er ook altijd een team van leerlingen, docenten en ouders mee aan de alpe d’huzes, dan fietsen of lopen ze de Alpe d’Huez op in Frankrijk. Vandaag hebben wij meegedaan aan de duik in het Veluwemeer. Dat is het startsein voor deze actie. Samen met ongeveer 30 andere leerlingen en onze schoolleider hebben we hier net in het ijskoude water gezwommen. De hele dag zijn er verder leuke activiteiten georganiseerd. Binnenkort hebben we ook een kerstgala en aan het eind van het jaar gaan we op kamp!

"Dan laten alle leerlingen zich sponsoren en gaat het geld naar het KWF."