Ervaringen van brugklassers

Máron: MC&C is leuk, je leert nieuwe dingen over iets wat je al interessant vindt, dat is voor mij belangrijk. Op de basisschool was het ‘basic’ zeg maar, nu ga je dieper op dingen in. Laatst had ik stress en toen heeft mijn coach een planning met me gemaakt en dan lukt het gewoon!

Thijs: Ik leer nu filmen en editen en we maken foto’s die we bewerken. Bij de verkeersles op de basisschool heb ik een keer geoefend met een zware rugzak en toen dacht ik: liever die iPad! Voor mij is het plusplein fijn, ik heb er mijn kluisje en kan er rustig werken in de workshop.

"Voor mij is het plusplein fijn, ik heb er mijn kluisje en kan er rustig werken in de workshop."

‘Het fijnst aan de theaterklas is dat ik helemaal mezelf kan zijn en je leert jezelf ook echt kennen.’
‘Ik mag gewoon druk zijn en in een toneelstuk alles van mezelf stoppen.’
‘Het is gewoon de leukste les met de leukste docenten en zó gezellig!’
‘Ik leer hoe ik emoties kan laten zien. Kijk! Nu ben ik BLIJJ!’
‘Drama is leuk omdat je lekker even iemand anders kan spelen, een rol.”
‘Je kan je uitleven en als je iets lastig vindt zoals praten voor een groep dan leer je dat ook bij theater, het helpt ook voor je zelfvertrouwen.’

"Drama is leuk omdat je lekker even iemand anders kan spelen, een rol"

Jasper: Sportklas is een uitdaging, hier zoek je je grens op. Nu leren we de achteruitsalto met een echte freerunner erbij. Hij doet mee aan New Kids Turbo en is stuntman. Op de iPad kan ik terugzien hoe ik de salto heb gedaan en hoe ik hem nog kan verbeteren. Werken op de iPad vind ik ook handig, je hoeft niet te zoeken en de doelen staan al in je agenda in de portal. Mijn vriend zit nu nog in groep 8, ik hoop dat hij ook naar deze school komt. Deze school heeft een gezellige sfeer, zeg maar. Op vrijdag koop ik iets uit de keuken, meestal een tosti.

"Sportklas is een uitdaging, hier zoek je je grens op."

Zoë: Hier kan ik 2 niveaus doen, dat was ook mijn schooladvies. Ik doe de talen op havo en de rest op mavo. Meestal heb ik mijn huiswerk op school af maar aan grote opdrachten werk ik ook thuis.

Noor: Op de foto staat mijn boekendoos voor Nederlands. Ik moest een fictieboek lezen, samenvatten en mijn mening geven en de doos vullen met voorwerpen die voor het boek belangrijk zijn. Omdat ik dyslexie heb, stel ik lezen altijd uit. Daarom heb ik hier RT voor alle taalvakken. Dat is echt heel fijn want ik krijg tips hoe ik iets kan oplossen en leren.

"Hier kan ik 2 niveaus doen, dat was ook mijn schooladvies."

Sophie: Ik zit in een hele fijne kleine klas. Ik heb moeite met concentreren dus dan is het fijn dat het hier rustig en klein is. Bij techniek maken we een pennenbak. Daarvoor moet je 6 gaten boren en boren mag je niet alleen dus doen we het samen.

Solana: Je kan hier op school je huiswerk maken en daar word je bij geholpen. Ik vind het soms moeilijk om aan het werk te gaan en dan helpt het als er iemand is om vragen aan te stellen. Het leukst is gym en het moeilijkst biologie maar daar had ik laatst wel een missie op een hoger niveau afgerond!

"Je kan hier op school je huiswerk maken en daar word je bij geholpen."