Keulen klas 3

Donderdag 23 maart aanstaande staat een eendaags uitstapje naar Keulen (Duitsland) gepland. Deze excursie wordt door de vaksecties KV1, Duits en Geschiedenis georganiseerd. We zijn heel blij dat we deze mooie stad na alle coronaperikelen weer kunnen bezoeken.

Tijdens deze dag zal uw kind kennismaken met de geschiedenis en verschillende bouwstijlen van de Dom (grootste kathedraal van Duitsland!) en de modern-abstracte kunst in het Ludwigmuseum. Daarnaast bezoeken we het Romeins-Germaans museum, waar de leerlingen een rondleiding krijgen langs bijzondere archeologische vondsten uit de Oudheid. Een precieze omschrijving van de in Keulen af te ronden opdrachten krijgen de leerlingen van tevoren tijdens de lessen. De basis- kader- en mavoleerlingen dienen deze opdrachten voor het vak KV1 tenminste met een voldoende af te sluiten. Voor meer informatie hierover verwijzen we naar het PTA op onze website.

Aan deze activiteit zijn geen extra kosten verbonden. Persoonlijke uitgaven zijn natuurlijk wel voor eigen rekening van uw zoon/dochter. Aangezien de leerlingen in Keulen ook vrije tijd hebben, is het aan te raden een zakcentje mee te nemen. Daarnaast is het belangrijk dat de leerlingen die dag bereikbaar zijn op hun mobiele telefoon. Iedereen moet zich kunnen legitimeren in het buitenland en leerlingen dienen dus een geldigpaspoort of ID-kaart bij zich hebben.

Het vertrek staat gepland om 08.30 uur (verzamelen 08.15 uur) en we hopen rond 22.00 uur weer terug te zijn. Vertrek- en aankomstplaats is op school, Paterijstraat 17 Elburg. We willen u vragen om, indien u uw kind ’s avonds weer ophaalt van school, op tijd aanwezig te zijn. We zullen de leerlingen u een bericht laten sturen/laten bellen als we de precieze aankomsttijd weten.

Wanneer:
donderdag 23 maart
Zet in mijn agenda