Bijzondere dagen op het Van Kinsbergen college

Omdat een school een plek moet zijn waar een kind zich prettig en geaccepteerd voelt, introduceert het Van Kinsbergen College voor de aanvang van het nieuwe schooljaar een compleet nieuw concept: Openingsdagen. Niet alleen voor de leerlingen die nu in de eerste klas komen maar voor alle leerjaren. De Openingsdagen gaan over elkaar en jezelf beter leren kennen. Over hoe we met elkaar om willen gaan. Over sterker in je schoenen staan.

Elk jaar heeft een eigen, op de leeftijd toegespitst programma. De eerste klassen leren elkaar en de school kennen, de tweede klassen zijn vooral bezig met hoe je in een team moet functioneren en de derde klas is bezig met de reis naar binnen: ze leren zichzelf beter kennen om richting te leren kiezen.

Leerlingen die over ladders klimmen die door hun klasgenoten met touwen omhoog worden gehouden, survival, dans. Vierde klas leerlingen die met kleine groepjes 1e klassers gesprekken voeren over wie je bent en wat je hier op school wilt bereiken. Maar ook een brief schrijven aan je toekomstige zelf of een zelfportret maken. En workshops in samenwerken, mindfulness (tegen faalangst), en tafeltennissamenwerking.
Te veel om op te noemen.

Voor onze vierde klassen hebben we het oog op de toekomst gericht. Ze doen beroepskeuzetests en ze hebben workshops in solliciteren en communicatieve vaardigheden. Hoogtepunt is als een hele groep enthousiaste oud-leerlingen uit allerlei verschillende opleidingen over hun ervaringen komen vertellen en vragen komen beantwoorden.

Het van Kinsbergencollege begint het jaar vol enthousiasme en met een geweldige sfeer in de school!