E-MOVO

In oktober/november 2019 houdt GGD Noord- en Oost-Gelderland in opdracht van de gemeente voor de vijfde keer een groot onderzoek onder leerlingen van het voortgezet onderwijs.De gegevens helpen om beter beleid te maken voor het verbeteren van de gezondheid van jongeren.

Digitale vragenlijst

Voor het onderzoek vullen leerlingen van klas 2 en 4 op school een digitale vragenlijst in. De vragenlijst gaat over verschillende onderwerpen, zoals de gezondheid in het algemeen, sporten en bewegen, roken en alcohol, voeding, pesten en sociale media.Na het invullen krijgt de leerling een link naar een website met betrouwbare informatie over gezondheid en leefstijl (www.jouwggd.nl).

 Resultaten

Het onderzoek is in 2003, 2007, 2011 en 2015 ook uitgevoerd. In 2015 deden 15.393 leerlingen mee aan het onderzoek in de regio Noord- en Oost-Gelderland. Scholen krijgen na het onderzoek een rapport met de resultaten van hun school. Deze informatie gebruikt de school voor het schoolgezondheidsbeleid. Deze resultaten zijn niet te herleiden naar individuele leerlingen. Leerlingen in klas 2 en 4 en hun ouders/verzorgers krijgen voordat het onderzoek start meer informatie over het onderzoek via school.

Wanneer:
maandag 28 oktober - vrijdag 08 november
Zet in mijn agenda